Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Meghívó „Az Európai Unió pénzügyi érdekeinek büntetőjogi védelme – alapvetések és speciális kérdések” című nemzetközi konferenciára

Esemény kezdete:2018. március 23.
Tisztelettel meghívjuk Önt és érdeklődő Munkatársait a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és a Magyar Jogászok az Európai Büntetőjogért Egyesület szervezésében 2018. március 23. napján megrendezésre kerülő „Az Európai Unió pénzügyi érdekeinek büntetőjogi védelme – alapvetések és speciális kérdések”című nemzetközi konferenciára.

Tisztelettel meghívjuk Önt és érdeklődő Munkatársait a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és a Magyar Jogászok az Európai Büntetőjogért Egyesület szervezésében 2018. március 23. napján megrendezésre kerülő Az Európai Unió pénzügyi érdekeinek büntetőjogi védelme – alapvetések és speciális kérdések”című nemzetközi konferenciára.

Meghívó és program

A konferencia az Európai Unió HERCULE III (2014-2020) „Legal Training and Studies 2017” programja részeként a „Criminal law protection of the financial interests of the EU – Focusing on money laundering, tax fraud, corruption and on criminal compliance in the national legal systems with reference to cybercrime” című projekt (HUUNIMISKOLCPFI - 786253) keretében kerül megrendezésre.

A konferencia célja az Európai Unió pénzügyi érdekei büntetőjogi védelmével kapcsolatos alapkérdések és speciális megjelenési formákgyakorlatközpontú megvitatása, a tagállami jó gyakorlatok bemutatásán keresztül. A konferencia fókuszában a szűkebb értelemben vett uniós csalás fogalmi köréhez tartozó bűncselekmények állnak, a cybercrime és a compliance témája horizontálisan jelenik meg, amely témákra elsősorban az Unió pénzügyi érdekeinek védelmével összefüggésben kívánunk rávilágítani. A konferencia aktualitását az adja, hogy az Európai Parlament és a Tanács 2017-ben fogadta el az Unió pénzügyi érdekeit érintő csalás ellen büntetőjogi eszközökkel folytatott küzdelemről szóló új irányelvet (EU) 2017/1371, amely az 1995. évi Pénzügyi Érdekek Védelméről szóló egyezményt váltja fel. Az irányelv, melyet a tagállamoknak 2019. július 6-ig kell nemzeti szabályozásukba átültetni, több újítást vezetett be a korábbi szabályozáshoz képest, ezek vizsgálata az egyik fő iránya a konferenciának a tagállami szabályozások tükrében a megjelölt problémakérdéseken keresztül.

A konferencián kooperációs partnerként hazánkon kívül további öt uniós tagország (így Németország, Ausztria, Olaszország, Görögország és Románia) szakértői is részt vesznek.

A konferencia helyszíne:

Miskolci Egyetem (3515 Miskolc-Egyetemváros), XXXVII. ea. A/3-A/4. épület között

A konferencia nyelve magyar és angol (a szinkrontolmácsolás biztosított).

A rendezvény nyilvános és ingyenes, azonban kérjük, hogy előzetesen regisztráljon legkésőbb 2018. március hó 20. napjáig az alábbi linken: https://tinyurl.com/ybpm8glg vagy a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának honlapján (ha a link nem működik, kattintson ide).

Térkép a konferencia helyszínéhez