Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
ProjektrőlMenedzsmentMAJEB

MAJEB

1997-ben jött létre a Magyar Jogászok az Európai Büntetőjogért Egyesület (MAJEB), amely számos szállal kötődik a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karához. Székhelye a Karon található, jelenlegi elnöke Prof. Dr. Farkas Ákos pedig a Kar dékánja. Társelnöke Prof. Dr. Miskolczi-Bodnár Péter a Károli Gáspár Református Egyetem professzora, versenybíró, főtitkára Dr. Virág György PhD, az Országos Kriminológiai Intézet (OKRI) igazgatója. Tagjainak létszáma közel száz fő, közöttük kollektív tagként a Legfelsőbb Bíróság és a Legfőbb Ügyészség.

Létrejötte az Európai Unió azon törekvéséhez kapcsolódik, hogy költségvetésének büntetőjogi védelmet teremtsen. Ennek részeként olyan egyesületek, civil szervezetek létrehozását ösztönözték a tagállamokban és a csatlakozásra váró államokban, amelyek feladatul tűzték a Európai Közösségek pénzügyi érdekei büntetőjogi védelmét. Ennek eredményeként jöttek létre az Európai Jogászok Egyesületei az Európai Közösségek Pénzügyi Érdekeinek Védelméért (Associations of European Lawyers for the Protection of the European Community).

Tevékenységük két jól elhatárolható területen folyik. Az egyik a tagállamokon vagy a csatlakozásra váró államokon belül folyó szakmai munka, az EU pénzügyi érdekeinek sérelmével és védelmével kapcsolatos kérdések megismertetése a szélesebb hazai szakmai közönséggel, kapcsolatok kiépítése azokkal a szervekkel, amelyeknek feladata az EU pénzügyi érdekeinek védelme, az ezzel kapcsolatos jogalkotás és elméleti munka ösztönzése és szervezése. A másik feladata a nemzetközi hálózat építése, erősítése, konferenciák szervezése, közös kutatásokban való részvétel.

http://www.majeb.hu